A zsírtól szennyezett légtechnikai rendszerek rendszeres tisztítása tűzrendészeti és munkavédelmi szempontból is fontos. A légszűrő rendszerekben lerakódott zsíros szennyeződés fokozottan tűzveszélyes, elég egy szikra és már lángol is a konyha. Ne a tűzoltókat várja, tartsa karban berendezéseit, kérje segítségünket!
54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról 196. § (5) A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint melegkonyhás vendéglátó hely és melegkonyhás vendéglátó üzlet szellőző, szagelszívó rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 4 évente, melegkonyhás vendéglátóhely és melegkonyhás vendéglátó üzlet esetében évente tisztítani, és annak elvégzését írásban igazolni kell.